top of page
Witte kat

Kattentrimmer

Katten trimmen?
Is dat niet enkel voor honden?

De meeste katten kunnen inderdaad perfect zelf hun vacht verzorgen. Er zijn echter katten die altijd wel een beetje hulp kunnen gebruiken. Denk maar aan de langharige kat die zich door zijn baasje niet laat kammen of borstelen. Oudere, zwaarlijvige of katten met medische problemen kunnen hun vacht vaak ook niet meer optimaal verzorgen.  Ook specifieke rassen zoals Britse Kortharen of Perzen hebben vaak nood aan extra verzorging.


Ik werk op een katvriendelijke manier waarin het welzijn van de kat centraal staat. Ik observeer  de kat op de trimtafel en pas mijn handelingen aan aan zijn gedrag.  Het stressniveau voor de kat zo laag mogelijk houden is essentieel.


De vacht wordt op niet-invasieve manier behandeld.  De vacht wordt doorgekamd of geborsteld, losse haren worden verwijderd.  Klitten worden uitgeplozen met de hand of indien nodig weggeschoren met de tondeuse, net zoals vilt dat eventueel aanwezig zou zijn.  De rest van de vacht wordt zoveel mogelijk in tact gehouden omdat deze de nodige bescherming biedt voor de huid en tegen weersomstandigheden en ziektes.

Prijslijst

Trimbeurt

55 €

Een trimbeurt bestaat uit:

volledige vachtverzorging

(kammen, borstelen, scheren)

nagels knippen

reinigen van ogen en oren

Vervolgafspraak binnen 3 maanden : 45 €

Trimbeurt vanaf de 2de kat

50 €

Een trimbeurt bestaat uit:

volledige vachtverzorging

(kammen, borstelen, scheren)

nagels knippen

reinigen van ogen en oren

Kittengewenning tot 8 maanden

45 €

Laat uw kitten al vanaf het begin wennen aan vachtverzorging en bezorg ze daardoor minder stress op latere leeftijd.
Kennismaking met borstelen, kammen en nageltjes knippen.

Pawdicure

12 €

Knippen van de nagels indien de kat het zou toe laten.

Sommige katten willen soms echt niet behandeld worden.
Wanneer binnen de 20 minuten blijkt dat jouw kat niet behandeld kan worden (te gestresseerd of te agressief) dan ben ik genoodzaakt 20 € hiervoor aan te rekenen. 

bottom of page